Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми гасне 147 жтд..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми гасне 147 жтд..

Колеги колата много ме изнервя и по време на движение гасне и на место като я изфорсирам. Прочетох темите за Имобилайзера, изчистих буксата на четеца на ключа и долу другата букса и не е от това. Забелязах че ми гасне когато съм в обороти. Вчера пак ми гаснеше и си направих експеримент, на место работи 1000 оборота, като я изфорсирах изгасна пак. По дупки също ми гасне, сложих Coilovers и много друса вече. Има ли някакви други букси за имобилайзера или е от съвсем друго нещо ?
    sigpic

кви грешки дава?
    JTD 105+

Comment

беше ми набило грешки, Мап сензор, долу датчика за турбото с влакума, и имобилайзер. Първите две ми ги наби след като ги чистих.
      sigpic

Comment

Имобилайзерът няма отношение. Не го базикай. Закачи я на диагностика и виж какво ще покаже, когато гасне. Кога ти е сменян горивният филтър?
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

няма и 10 хил км. от както съм сменил всики филтри и масло.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ditko1 Покажи съобщение
            няма и 10 хил км. от както съм сменил всики филтри и масло.
            Да сметнем тогава, че не страда от недостиг на гориво, значи трябва да запише грешка, иначе си е врачуване, щото на първо четене се сещам поне за пет причини.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И моята беше така, точно след смяна на филтър започна да гасне като мина 3000 оборота, после падна на 2000 и накрая не можах да я запаля...оказа се, че помпата незнайно как беше пълна с бели люспички и не можеше да направи налягане. След като "Майсторите" отвориха само единия метален капак и намериха една люспичка, помислиха, че е само тя, затвориха я, слобиха двигателя, запали и след 1 км пак угасна. Отвориха я втори път, този път цялата, изчистиха боклуците, сглобиха я и вече нямаше проблем за ден, два, след което протече защото явно уплътненията се бяха скапали от много отваряне, свалиха я за трети път и я разглобиха, смениха уплътненията и вече нямаше проблем...
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Миналата зима в най-големия студ, изобщо не можех да тръгна защото си гаснеше директно.
                sigpic

Comment

клапан на ГНП-то Зимата стават по големи луфтовете и явно излизат извън допустимите норми
                  Вземи от някой на заем за тест, но щом при форсиране гасне.... Виж свали го клапана, чел съм, че има цедка (не съм сигурен в това) и я почисти.

Comment

Приятел при мен се случваше същото с една разлика че и доста въртях на стартер дакато запали и като реша да я настъпя малко и загасне .При мен се оказа регулатора на налягането в рейла.

Comment

и при мен така, въртях яко докато не се сетих да махна ключа или да я оставя за 5 секунди и после си пали, ако не я оставя 5 секунди си върти без да пали....
                      sigpic

Comment

Здравей колега нов съм в форума, но имах същия проблем имам алфа 147 1.9 жтд 115кс. при мен се оказа датчика на коляновия вал, смених го и край с неприятните проблеми по време на каране. Виж дали не ти е там проблема.

Comment

Оказа се че маркуча за гориво към помпата е с заводска скоба и леко се е разширил и засмуква въздух, с нова скоба и стана
                          sigpic

Comment

Working...
                          X